Stanislav Goban je nový zástupca primátora Prešova

03.06.2004 Celý región

Stanislava Gobana zvolili 31. mája na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove za nového zástupcu primátora mesta Milana Benča. Z prítomných 28 hla...
Stanislava Gobana zvolili 31. mája na zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prešove za nového zástupcu primátora mesta Milana Benča. Z prítomných 28 hlasujúcich členov mestského parlamentu sa zdržal len sám dotknutý Goban.

Zmenu na poste zástupcu vyvolal odchod doterajšie viceprimátora Stanislava Kahanca do Národnej rady SR ako náhradníka na uvoľnené miesto v klube Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Kahanec sa funkcie vzdal písomne 21. apríla t. r. Poslancom mestského parlamentu však zostal a zúčastnil sa aj na rokovaní 31. mája v Prešove.
Na základe výsledkov volieb v roku 2002 a po dohode politických strán pripadlo miesto viceprimátora KDH. Štefan Vaško, predseda opozičného poslaneckého štvorklubu - SDKÚ, DS, ANO, Smer, v rozprave označil za \"neideálne\" to, že všetky funkcie sú obsadené ľuďmi z koalície - SDĽ, HZDS, KDH. Chcú však prelomiť ľady v pravicovom spektre a preto podporia Gobanovu kandidatúru, ktorú dal poslanecký klub KDH v MsZ, najpočetnejší v 31-člennom zbore, a to 13-členný. Pred voľbami v roku 2002 sa pravica v Prešove nedohodla na jednom kandidátovi, a tak vyhral \"muž v pozadí\" Benč z SDĽ.
Goban patrí k zakladajúcej skupine KDH v Prešove a je nepretržite členom MsZ od jeho vzniku v roku 1990. Vyštudoval odbor technickej kybernetiky v roku 1964 na Elektrotechnickej fakulte SVŠT v Bratislave. Rodák z Prešova (1941) je momentálne už v starobnom dôchodku, ale učí naďalej odborné predmety na Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Prešove. Členovia MsZ mu tiež odsúhlasili hrubý mesačný plat, aký mal Kahanec - 33 tisíc Sk.

(jj)
 

Vyberte región